Kurser for kvinder

I foråret kører Morten en række kurser med indhold målrettet kvinder der gerne vil blive dygtige til at køre lækre singletrails. Der er tale om et tilbud kun for medlemmer af facebook-gruppen

Der fokuseres på veldokumenterede køreteknikker og kurserne vil tage højde for individuel læring samtidig med at der ikke gåes på kompromis med sjov og hygge:)

Et forløb består af 5 ganges kurser a 2½ time. Det giver god tid til at nørde og komme godt rundt om de forskellige temaer. Der inddeles også efter niveau, så der køres et hold på blåt/rødt niveau på mandage og et rødt/sort hold på torsdage, startende efter påske.

Temaer:

Crux. Vi kører tekniske opkørsler og arbejder med teknik, balance og hvilezoner.

Tekniske nedkørsler. Udfordringer på de tekniske nedkørsler der ikke indbyder til høj fart. Teknik, balance og bremse/hvilezoner

Mere fart i cyklen. Vi arbejder stadig på (lidt) tekniske sektioner, men nu med henblik til at læse sporet og udnytte linjevalg, teknik og features til at få lidt mere fart i cyklen

Sving og luft. ? vi kigger på hvordan pres og timing, kan få svingteknik i berms og hop på tabletops til at supplerer hinanden.

Sammenhængende kørsel. “Eksamen”! Vi skal sammenkoble de forskellige teknikker og få dem integreret i kørslen. Videoanalyse. (Efterfølgende hygger vi og snakker cykelnørd og drikker øl eller vand så beregn en ekstra time)

Alle fem gange øves de fornødne teknikker på “sikker grund”, inden de afprøves på de udvalgte sektioner. Undervisningen tilpasses naturligvis, efter vind og vejr og med stort fokus på sikkerhed. Derfor aftales lokationen også en uge før, men altid på et af sporene ved Silkeborg. (Bikeparken, Nordskoven, Vesterskoven, Dk’s Tag eller Trolden)

Datoer og tid: Rød/sort første gang torsdag d. 13. april og mandag den 24. april. Sidste torsdag d. 11. maj og mandag den 22. maj. Alle gange køres fra 18.00 til 20.30, bortset fra første torsdag hvor vi kører fra 17.00 med opsamling kl. 18.00 så alle kan være med. Vi slutter kl 20.30 alle gange.

Pris: 1500,- for alle fem gange. Betales ved tilmelding.

Instruktør: Morten Agersnap. Morten er uddannet DMTBinG2 instruktør og må undervise på alle spor i Danmark. Med mange hundrede undervisningstimer og masser erfaring med mentalundervisning i rygsækken, er der relativt gode chancer for at de fleste kan lære lidt:) Morten underviser også for Slettestrand Feriecenter og DGI.

Information: Når du er på mountainbikekursus med MTBkurser, er du i helt trygge hænder. Vores instruktører er certifiserede og er derfor i stand til, altid at vurdere kursistens niveau. Samtidig har de et fantastisk lokalkendskab og kan altid finde et spor eller en sektion, som passer til niveauet og situationen. Derfor er der altid en plan B, C, D… osv.

Instruktørerne kan også førstehjælp og medbringer altid en førstehjælpstaske. Skulle der være brug for assistance, har instruktøren 100% styr på adgang for ambulance osv.

Desuden har instruktøren altid værktøj og reservedele, til at kunne klare de fleste defekter.

Vi samarbejder med Naturstyrelsen og de andre lodsejere i området og er i løbende dialog om bæredygtighed, redepladser og færdsel i skoven. Derudover betaler vi naturligvis de lovpligtige afgifter til Naturstyrelsen, for lån af arealerne. Midlerne bruger Naturstyrelsen på materialer til eksisterende og nye mountainbikespor.

Tilmelding rød/sort torsdage:

https://forms.gle/eQncEFXsiZdFWEpr5

Link til mandagskursus:

https://forms.gle/RoFsMRkSqwv7Ym81A