Kvindekurser forår 24

Trænger du til at pudse teknikken af? Gerne med ligesindede? Med garanti for hygge, sjov og læring? Så er forårets kvindekurser et ret godt bud.

På baggrund af sidste års succes, arrangerer jeg igen nogle hyggelige kursusaftner i foråret. Denne gang bliver det en smule anderledes, da kurserne sidste år gav nogle gode erfaringer. I år er et forløb “kun” 3 gange, men til gengæld med nogle uger imellem, så det lærte (måske) kan nå at sætte sig inden næste gang. Det skal nok blive mindst lige så hyggeligt som sidste år og der bliver også lagt vægt på det sociale. … dog ikke i helt samme omfang som sidste år. Holdene bliver nemlig med maks 6 deltagere! Det skulle gerne give mere dynamik og bedre tid til individuel undervisning. Der bliver oprettet fire hold. To mandags, et torsdags og et fredags. Hvis i er en flok som gerne vil på samme kursus er det en god ide at være hurtigt ude. Alternativt kan man som gruppe lave samme forløb på andre dage (og måske et andet sted i landet). (Ring på 50901083 hvis I har sådanne ønsker)

Kursusforløb

Der oprettes fire forløb.

Et på mandage den 15.4, 6.5 og 27.5,

et på mandage den 22.4, 13.5 og 3.6,

et på torsdage den 25.4, 16.5 og 6.6

og endeligt et på fredage den 3.5, 24.5 og 14.6

Niveau: Rød og (lyse)sort.

Der arbejdes meget med individuelt niveau og vi bruger video som et vigtigt redskab.

Pris: 1200,- for forløb over tre gange.

Første aften

Vi har fokus på dynamisk kørestil og vil bruge den til at finde flow i sporet!?

Rigtigt mange har en tendens til at blive statiske på cyklen. Det kan der være mange årsager til. Nogle har hørt, at man skal være i attack-position (og blive der), nogle stivner når de bliver udsatte for udfordringer og andre har måske ikke helt knækket koden?

Vi skal arbejde med øvelser, som kan gøre os bevægelige på cyklen, så vi er i stand til, at tage mod udfordringerne på sporene og lede cyklen lækkert og trygt gennem dem, i stedet for at være passagerer på cyklen og føle vi ikke har styr på det.

Der vælges sektioner som passer til øvelserne og der bygges stille og roligt sværhed på, så alle føler sig trygge men alligevel tilpas udfordrede. Eksempler på sporvalg: Honey, Villa og Hello Kitty

Datoer: 15., 22., 25. april og 3. maj

Sted: Danmarks Tag P5 (Bøgedalsvej, 8680 Ry)

Tidspunkt: 17.00 til 19.30

Anden aften

Vi bruger den dynamiske kørestil og dynamisk svingteknik til at finde endnu mere flow også på lidt mere tekniske spor.

Vi har fokus på lidt mere “bøvlede” steder på sporet. (også lidt opad!) Hvordan kan vi bruge vores bevægelighed gennem vanskelige sving og på ujævnheder til at køre mere sikkert og stadig finde flow? En stor del af det er også linjevalg og taktik.

Igen bygger vi stille og roligt op, så progressionen bliver så flydende som muligt. En del af øvelserne bliver i helt trygt terræn, så man ikke bliver presset fra start. Eksempler på sporvalg: Hesteskoen, Smeden og Ålekvabben.

Datoer: 6., 13., 16. og 24. maj

Sted: Danmarks Tag P5 (Bøgedalsvej, 8680 Ry)

Tidspunkt: 17.00 til 19.30

Tredje aften

Der fokuserers på større udfordringer som drops og skarpe sving. Den dynamiske kørestil hjælper med tryghed og flow.

Vi arbejder med teknikker som bruges i vanskeligt terræn og bygger op (både teknisk og mentalt) til at prøve kræfter med mere udfordrende spor. Ligeledes bruger vi tid på, at analysere nedkørslerne og lægge en plan for at køre dem.

Som de to andre gange bygger vi stille og roligt op, inden vi prøver kræfter med de svære sektioner. Sidste år var der en fantastisk stemning på holdene og en utrolig støtte mellem kvinderne, som hjalp med at få alle til at flytte grænser, uden det blev risikabelt. Eksempler på spor: Død Ko, Min ven Simon og (måske) Åhhhh…len.

Datoer: 27. maj., 3., 6. og 14. juni

Sted: Danmarks Tag P5 (Bøgedalsvej, 8680 Ry)

Tidspunkt: 17.00 til 19.30 (Den sidste gang sætter vi en halv time af til hygge med øl/vand, te/kaffe (måske kage?))

Lidt om instruktøren

Morten Agersnap bor i Silkeborg og er en af de højest uddannede MTB-instruktører i Danmark. Udover at køre masser af kurser og guidede ture omkring Silkeborg er han også fast inventar på Feriecenter Slettestrand, hvor han laver kurser og ture ca. 40 dage om året. Derudover afholder han ofte kurser for klubinstruktører gennem DGI. Mortens undervisningstilgang er bygget op på et fundament af erfaring, en masse teoretisk viden og i særdelelshed på en god forståelse for de mentale elementer i undervisning og moutainbikesporten. Det garanterer en god udvikling, i tråd med de fælleseuropæiske teknikteorier (EO-MTBinG), i trygge rammer.

Praktik

Need to have: Fungerende cykel, hjelm, vandflaske, påklædning efter vejret (i undervisningssituationer kan man godt stå lidt mere stille end på en tur med veninderne!) sygesikringskort, mobil og godt humør.

Nice to have: Knæbeskyttere og måske rygskjold og albuebeskyttere. Snacks, en ekstra cykelslange, multitool, solcreme, myggespray.

Det kan være rart at have en lille rygsæk til alle pakkenellikerne, men det anbefales at man IKKE kører med den på i undervisningen. De er ofte uhandy og påvirker overkroppens bevægelser. Der er altid mulighed for at lægge den, der hvor vi øver og ellers er vi sjældent langt fra parkeringspladsen.

Kom gerne 10 minutter før, så du er klar kl 17. Er man forsinket ringer man og aftaler at støde til der hvor vi starter.

Jeg sørger som altid for perfekt MTB-vejr:)

Glæder mig til at se jer.

Morten

Tilmelding

Man kan tilmelde sig herunder. Har man særlige behov kan man skrive det i “andet”-feltet. Man er altid velkommen til at ringe på 50901083, hvis man er det mindste i tvivl. Husk! Der findes ikke dumme spørgsmål! Ikke ret mange ihvertfald:)

Pris: 1200,- for 3 gange.

Når du har tilmeldt, kommer der en mail med betalingsoplysninger mm.